FAQ

Hur mycket kostar det att vara medlem?

Du betalar inte för ditt första år, ett fynd! Därefter kostar det 500 kr per år, fortfarande ett fynd! Du måste ordna dina egna kläder för konserterna.

Hur många är med i kören?

Vi har cirka 30 aktiva medlemmar.

Hur organiseras kören?

Kören drivs av en ordförande och styrgrupp som stödjer vår ledare, Håkan Persson. Kören är uppdelad i 4 sektioner baserade på vokalområde – första tenorer, andra tenorer, första bas och andra bas. När du först kommer till oss spenderar du en kort stund med Håkan som hjälper dig att identifiera vilket vokalområde som är bäst för dig.

Måste jag sjunga i varje konsert?

De flesta medlemmarna sjunger i de flesta konserter – men det är alltid ditt val. Desto mer konserter du får chansen att njuta av desto mer får du ut av att vara med i kören.

Behöver jag kunna läsa noter?

Om du kan, så är det bra. Men om inte, inga bekymmer – du kommer inte att vara ensam. Med tiden tenderar man att lära sig tillräckligt mycket för att följa med i noterna, och till dess är det lätt att följa resten av kören. Vi gillar även att fuska genom att dela ut musikaliska filer som du kan lyssna på hemma.

Finns det några andra kostnader?

Varje år åker vi på en officiell kör-semester av något slag, ofta utomlands. Det är valfritt att delta eller ej, och medlemmar som deltar betalar för sina egna kostnader. Körmedlemmar köper och underhåller även egna kläder för föreställningar. Vi har bra rabatter hos en lokal leverantör för formella kläder.

Copyright © 2024 Askersunds Manskör | My Music Band by Catch Themes